Búzafű

Az örök fiatalság elérhető forrása

Miben van? Flavon Green 

Nem ígérem, hogy a búzafű halhatatlanságot ad, ám egyre elevenebbnek érzed majd magad tőle, mert a vér tisztításával és az elhasználódó sejtek fiatalításával csökkenti az öregedés folyamatát.   

 (Ann Wigmore)

Búzafű a természet ajándéka

Egyre többet hallani róla, hatásairól pedig ódákat zengenek. De mi is tulajdonképpen ez a csodanövény, valóban különlegesség számba megy, vagy akár a mindennapokban is találkozhatunk vele?

A búzafű nem valami egzotikus tájakról származó növénykülönlegesség, sem egy laboratóriumi kísérletekkel, mesterségesen előállított klón, hanem a mindennapi táplálkozásunk alapját képező gabonaféle, a hagyományos búza, pontosabban ennek a néhány napos hajtása. A búzafű tehát nem más, mint a friss búzanövény közvetlenül a csírázás után, az első sziklevelek kihajtásakor. 

 Erre a célra leggyakrabban tönkölybúzát szoktak használni, de sok más biotermesztésben is eredményesen alkalmazott búzafajta is szóba jöhet. A zsenge, maximum egy hetes hajtások kivonatát nevezik búzafűlének, melynek különlegessége és rendkívüli értéke a magas klorofill tartalom mellett a biológiailag értékes ásványi anyagaiban, és a pár napos növényből kinyerhető különböző vitaminokban, aminosavakban és enzimekben rejlik. 

Miben van? Flavon Green 

A búzafűben felhalmozódott tápanyagok és vitaminok aránya a legnagyobb tudós, a természet által meghatározott. Pont olyan és annyi, amilyenre és amennyire az egészséges szervezetnek szüksége van. A tény, hogy a nyers tápanyagok a szervezet számára sokkal könnyebben hasznosíthatóak és könnyebben feldolgozhatóak, mint a főzés során megmaradnak, tudományosan is bizonyított. És az sem titok, hogy a frissen fogyasztott vitaminokból elég jóval kisebb mennyiség is. Ezért kell törekednünk a minél több friss tápanyag fogyasztására. 

Élettani hatása

A búzafűben fellelhető ásványi anyagok és vitaminok, az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen nyomelemek és enzimek sokasága lehet a kulcs, ami miatt ennyire sikeressé vált.

 • Méregtelenít, szervezetben felgyülemlett salak- és méreganyagok kiürítésével testünk egészségesebb, fittebb lesz, és közérzetünk is javulni fog.
 • A búzafűben található vitaminok, köztük a B17-vitamin bizonyítottan gátolja a rákos sejtek szaporodását. Ezért elmondható, hogy az egyik leghatásosabb növény, melynek segítségével nem csak gyógyíthatjuk, de jelentős mértékben csökkenthetjük is a daganatos betegségek kialakulásának kockázatát.
 • Magas klorofill tartalmának köszönhetően a vér oxigénellátottságát is javítja, aminek jótékony hatása van a szívre és az érrendszerre.  
 • A búzafű lúgosító hatása miatt egyik alappillére az egészséges és hatékony fogyókúráknak. Használatával energikusabbnak, és külsőleg-belsőleg egyaránt megtisztultnak érezhetjük magunk.

Mire jó még a búzafű?

Miben van?   Flavon Green 

A tönkölybúzafű a nyomelemek és enzimek tucatjait, a vitaminok és az ásványi anyagok teljes skáláját tartalmazza, klorofill tartalma szinte egyedülálló.
A tönkölybúzafű egyszerre méregtelenít és növeli energiaszintünket. Kiváló vitaminforrás, vitalizáló, aktiválja szervezetünk energiaforrásait.

A tönkölybúzafű kitakarítja szervezetünkből a savas anyagcsere- és bomlástermékeket. 


A tudomány állítása szerint is minél öregebb genetikai kódolású egy növény, annál hatékonyabb egészségtámogató hatása. A jó öreg, magyar tönkölygabonának kiváló adottságai vannak.  

Kinek ajánlott?

Mindazoknak, akik krónikus kimerültségben szenvednek, fáradtnak, csenevésznek érzik magukat. 

 • Komolyabb esetekben, (nyitott sebek, fekélyek, daganatok, stb.) a lével átitatott rostot borogatásként alkalmazhatjuk. 
 • Hajra téve hajmosás előtt egy órával, segít a lestrapált, töredezett haj regenerálásában. Jól bedörzsölve a viszkető, korpás fejbőrre is hatékony. 
 • Gargalizálva, vagy a füvet rágva és a rostot kiköpve, felfrissíti a leheletet, könnyít a torokfájáson. Csökkenti a fogínyvérzést és képes megszűntetni a duzzadt fogínygyulladást. 
 • A csíráztatott búza és a búzafű lé fogyasztása a következő betegségek esetén ajánlott: - bőr-, légúti betegségek 
 • Fáradtság, idegrendszeri problémák 
 • Bél-, májbetegségek esetén 
 • Hajhullás, impotencia, ízületi gyulladás, hólyag- és vesepanaszok fennállásakor 
 • Biztonságos és hatásos fogyókúrás szer 
 • Előnyösen befolyásolja a vérsejtek, a csontok, a mirigyek, az izmok működését is 
 • Az immunrendszert is komolyan erősíti, és csökkenti a rákos megbetegedés lehetőségét 

Lap tetejére                  Előző oldal                  Kezdőlap                             Miben van? Flavon Green