Gyümölcsös reggelik


Kukorica torta

 Ennek a csodának torta a neve, mégis reggelire ajánlott, nem ebéd után, desszertként!      

Hozzávalók:

  • 25 dkg kukoricadara
  • Kb. 1 liter víz
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál só
  • --------------------
  • 1 kanál Méz
  • Feldarabolt gyümölcsök (évszaknak megfelelően)
  • Cukormentes lekvár
  • 10-15 dkg darált dió (tetszés szerint ízesíthető)

Elkészítés:

A legkönnyebben úgy főzhetjük csomómentesre a kukoricadarát, ha egy mércés edényben lemérjük a dara térfogatát, amit egy egységnek tekintünk.

Ehhez a mennyiséghez keverjünk 3 egységnyi hideg vizet, majd tegyük fel főni.

Folyamatosan keverjük, mert szeret leragadni. Ne felejtsük el megsózni.

Ha szükséges, pótolhatjuk a vizet. Főzési idő 10-15 perc. (Kóstolgassuk)

Ha kész, levesszük tűzről, keverjük bele a mézet.

Egy 20 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral (oldalát is.)

Az elkészült, még forró kása felét simítsuk el a forma alján.

Szórjuk meg a dió felével, majd kenjük rá a lekvárt. A képen cukor nélkül főtt szilvalekvár van, fontos, hogy a lekvár sűrű, ne folyós legyen.

Szórjuk rá a maradék diót, borítsuk be a kása másik felével.

Tetejét rakjuk ki sűrűn gyümölcsökkel, fontos, hogy nyers, idény gyümölcsök legyenek.

Ha kész tegyük hűtőbe, várjuk meg, míg kihűl. 

Vegyük le a tortaforma peremét, a papír könnyen lehúzható, szép lesz a "torta" oldala.

Fogyasszunk még hozzá friss gyümölcsöt.

Mennyiségi korlátozás nélkül fogyasztható reggelire, vagy a délelőtt folyamán.