Kék szőlő

Kék szőlő

A kék szőlő értékes polifenolokban (antioxidánsokban) igen gazdag gyümölcs.

Nincs olyan szakirodalmi anyag, amelyben ne emelnék ki a szőlők, ezen belül is a vörös- és kékszőlők nagyon jelentős természetes antioxidáns tartalmát, amelynek révén segíthetnek a szabad gyökök lekötésében, s ez által a szervezet egészségének megőrzésében.

A kékszőlő különlegesen erős gyógyhatású, természetes sötétvörös gyümölcs.  

     Már a régi népgyógyászatban is tudták róla, hogy szinte mindent tartalmaz, amire szervezetünknek szüksége lehet. Akár többféle gyümölcsöt is helyettesíthet. 

Miben van? Flavon Max , Flavon Max+  


Kiváló 

  • vér- és emésztőrendszert tisztító hatása 
  • ezen belül elsősorban béltisztító tulajdonsága, 
  • eredményesen használható a vese és a hólyag kövesedésének megszüntetésében
  • ha nagy mennyiségben fogyasztjuk, a vizelet lúgosodását is jelentősen csökkentheti
  • fokozza az epekiválasztást. 
  •  alternatív gyógyítók gyakran ajánlják daganatos betegségekben szenvedőknek,
  • kiváló méregtelenítő és vértisztító hatással is bírnak.

Fontos:

  • komoly szellemi, vagy nehéz fizikai munkát végzők számára is ajánlott, mivel kellő energiát biztosít a szőlő a test számára a teherbíráshoz és a szellemi frissességhez.

  A szőlő természetes cukortartalommal rendelkezik, ezért emésztés nélkül szolgáltat cukrot a szervezet számára. 

Több fontos tulajdonsága miatt kúraszerűen javasolják:

  • vérszegénységre, 
  • stresszes állapotok, 
  • legyengült szervezet javítására, 
  • komolyabb betegségből való lábadozásra. 
  • bőr ápolásra, a rugalmas bőr megtartására. 

  Hatásos:

  •  székrekedésre,
  •  gyulladásos és hurutos megbetegedésekre, 
  • ízületi- és 
  • májrendellenességek, valamint 
  • gyomorhurut kezelésére
  • gyermekeknél étvágytalanság megszüntetésére és felnőtteknél roborálásra is alkalmazható.

A "francia paradoxon"

A "francia paradoxon" alapja nem más, mint az, hogy a Bordeaux környékén élők igen alacsony mértékben szenvednek a szív- és érrendszeri megbetegedésektől

 Ez azért volt érdekes, mert az állati eredetű zsírokat viszont előszeretettel fogyasztották. 

A témára már 1819-ben felfigyelt Samuel Black ír tudós.                                A francia paradoxon elnevezést azonban a bordeaux-i egyetem kutatója, Dr. Serge Renaud használta először 1992-ben.    Külön érdekesség, hogy miután a témáról cikk jelent meg az amerikai 60 Minutes című lapban, a vörösborok kereslete hirtelen 44%-kal nőtt meg, sőt egyes értékesítő csoportok az "egészséges élelmiszer" címkét is használni szerették volna.

A kékszőlő héjában többféle polifenol vegyület található. Ezek közül legismertebb a rezveratrol.        Az eddigi kutatások egyértelműen kimutatták, hogy a visszafogott vörösbor fogyasztás hozzájárulhat egészségünk fenntartásához. 

                     Ez a mennyiség kb. napi egy pohár nők esetében, és napi két pohár férfiaknál.                       A vörösbor pozitív hatását előidéző hatóanyagok a szőlő héjából kerülnek a borba, így azok az olyan anyagokban is megtalálhatóak, amelyek nem mennek keresztül alkoholos erjedésen. Egyszerűsítve: a kékszőlő frissen, vagy hatóanyagait nem károsított feldolgozáson keresztül egyaránt tartalmazza az említett hatóanyagokat. 

Miben van? Flavon Max Flavon Max+       Lap tetejére           Előző oldal               Kezdőlap           


Tetszett amit olvastál? Ne feledd el megosztani, barátaidat is érdekelheti.